Anett

Elősorban megköszönném a lehetőséget, amelyet számomra felkínáltak, hogy pályázhatunk innen a gyimesek közül, hálás vagyok érte!

Timár Anett vagyok, 16 éves, és Erdélyben Gyimesközéplokon, Hidegség községében lakom családom körében. A családunk története kissé bonyolult, de annál jobban szeretem. 7 éves koromban a szüleim elváltak, és én édesapámmal maradtam , most is vele élek. Teltek az idők, nőttem, és következett a kamaszkor. Nem kell mondanom , hisz önök is tudják, hogy milyen volt anya nélkül felnőni, főleg egy lánynak, aki kamaszodik. Édesanyámmal azóta sem találkozok. Édesapámnak rengeteg mindent köszönhetek, mivel rajtam kívül még öcsémre, Kristófra is gondja volt, aki alig volt 4 éves. De Isten segítségével minden a lehető legjobban zajlott. Persze eközben tárgyalásokon is részt kellett vegyek, és alig 10-11 évesen választanom kellett a szüleim közül, olyan volt mintha a saját sorsomat kellett volna megválasztanom apró gyermekként, úgy, hogy még nem is sejtettem mi az az élet. Majd a Jó Isten küldött nekünk egy pót anyukát, azaz édesapám újra megházasodott, és született egy öcsénk, Csanád. Hála, mostanáig minden jól telik, és végre elmondhatom, hogy nekem is van anyukám . 

Tudni kell, hogy nagyon szeressük a népi hagyományainkat, szeretünk népviseletet felvenni. A hétköznapjaink mindig változatosak, ha itthon vagyok , és éppen nem vagyok iskolában segítek a házimunkában. Mostoha anyukám elárusító, és édesapám néha külföldön is dolgozik. Ugyanakkor fontos nálunk a hit, templomba járás, szeretet és imádkozás. Sokat beszélnek nekünk ezekről, hogy becsületes, jó és példamutató gyerekek legyünk . Főként én , mint legnagyobb gyerek a családban , mint jó példamutató.

Én jelenleg a Segítő Mária Romai Katolikus Gimnáziumban járok. 9. osztályos vagyok, filológia és teológia osztályban. Szép eredményekkel dicsekedhetek, hisz elsődíjas vagyok 9,72-es médiával. Országos második díjas vagyok, vallás olimpikon. És sok más verseny résztvevője, mint matek, történelem, és román. A jövőben szeretnék osztályt váltani biológia -kémia szakra, ugyanebben az iskolában. Mivel a továbbiakban orvosi egyetemre készülök, Kolozsvárra, Székelyudvarhelyre vagy Brassóba. Illetve szeretnék nyelv vizsgát letenni angol és német nyelvből. Ezek segítségévével pedig a tovább tanulás, egyetemi szakasza is gördülékenyebben menne. Persze ehez rengeteg pénz kell, de ha sikerrel járok , könnyebben eltudok helyezkedni , mint orvos .

Nagyon szeretek tanulni, és teljes mértékben maximalista vagyok. Erre büszke is vagyok, mert tudom zűrös volt a családi hátterem , mégsem hátráltam ki belőle. Jelenleg tagja vagyok egy közösségnek, ami az iskolánk cserkész csapata. Foglalkozásokra , és különböző képzésekre járok illetve járni fogok. Szeretek új közösségekben tevékenykedni. A derék Jankó tábor által is fejlődtem, tanultam és mindig nyitott vagyok  új dologra. Bátran vállalok olyan tevékenységet is , amit nem csináltam , hisz tudom ez által is fejlődök.

Ha megkapnám az ösztöndíjat plusz órákra fordítanám, hogy az elkövetkező időszakban minden úgy történjem, ahogyan elterveztem. Kis korom óta szeretnék orvos lenni és dolgozok érte, hogy teljesüljön. Megteszek minden tőlem telhetőt tanulok,  imádkozok és főként hiszek abban hogy sikerülni fog. 

Hálásan köszönöm , hogy segítségemre vannak.


Beszámoló